Klimaatverandering in de Achterhoek? ‘Hier is het wél groen’

DOETINCHEM – Moeten wij door de klimaatverandering ook anders omgaan met onze tuinen en het openbaar groen? Studenten van AOC Oost en Van Hall Larenstein kregen maandag tijdens een excursie door de Achterhoek verschillende antwoorden hierop.

Doel van de excursie was om hbo’ers en mbo’ers met elkaar in contact te brengen en om samen te kijken naar klimaatverandering. Een van de locaties die werd bezocht, was de bijna 7.300 vierkante meter grote daktuin annex binnenplaats van het appartementencomplex in de nieuwe Doetinchemse wijk Iseldoks. ,,Als je hier staat, heb je geen idee dat je je boven een soort winkelcentrum begeeft”, zegt Iki Trip (19), student International Development Management.

Kansen
Hoe wij zelf kunnen inspelen op de klimaatverandering en een duurzame tuin kunnen realiseren? Student Thijmen Lubbers uit Deurningen: ,,Tegels eruit en siergras erin. En snij de regenpijp maar door en laat het water lekker de tuin instromen.”

Credits: De Gelderlander