Op 8 mei gingen ruim 50 studenten Veehouderij leerjaar 2, niveau 4 en hun begeleidende docenten naar Den Haag om kennis te maken met de Rijksoverheid, de politiek en het proces van beleidsvorming.

 

Op 21 mei hadden studenten Veehouderij leerjaar 1, niveau 4 van locatie Doetinchem een regiomiddag, waarbij ze kennis maakten met de lokale politiek, een lokale ondernemer en hun relatie met de Regio Achterhoek. 

 

De middag startte met een bezoek aan het Gemeentehuis in Aalten. Hier vertelde Ted Kok, wethouder en lid Achterhoek Board, de werking van de gemeente, wat de visie is van de Gemeente Aalten op de agrarische sector, hoe de gemeente samenwerkt in de Regio Achterhoek met andere gemeenten en hoe bijvoorbeeld Regiodeal-geldstroom agro innovaties in de regio financiert.  

 

Vervolgens gingen de studenten naar het bedrijf van Suzanne Ruesink, Boerderij ’t Westendorp. Suzanne heeft geen standaard bedrijf. Naast het melkveebedrijf en de varkenshouderij runt ze ook een restaurant, verzamelmuseum en een follybos. Een keer per jaar wordt een ‘Farm & Country fair’ georganiseerd. Suzanne heeft gebruik gemaakt van regionale (financiële) ondersteuning om activiteiten op haar bedrijf te kunnen realiseren.