“Samen Leren Ondernemen” met de Vruchtbare Kringloop

Afgelopen jaar gingen bij 7 VKA-deelnemers studenten aan de slag met een vraag van de ondernemer. Zowel studenten als VKA-deelnemers waren na afloop tevreden over dit project Samen Leren Ondernemen (SLO).

Worstelt u met vragen rondom uw bedrijfsvoering? Twijfelt u over bepaalde ontwikkelingen op uw bedrijf?
Laat dan vier studenten zich buigen over deze vraag. In het traject SLO gaan groepjes van een HAS-student met drie MAS-studenten aan de slag met een vraag van een ondernemer.

De vragen moeten ingewikkeld maar oplosbaar zijn. Bijvoorbeeld: hoe pas ik bieten of sorghum in op mijn bedrijf? Hoe verhoog ik de fosfaatbenutting? Wat is het effect van opstallen of juist van weiden op mijn mineralenbalans?
De onderzoeksperiode is van februari tot april 2018. De studenten gaan zo’n 7-8 dagen, verdeeld over die periode, met het probleem aan de slag. VKA zoekt hiervoor ondernemers verdeeld over de verschillende studiegroepen.

Heeft u een leuke, concrete vraag en mogen de studenten hiermee aan de slag?
Meld u dan aan via dit formulier

VKA neemt contact op met de ondernemers die zich aanmelden.