Studenten van AOC Oost doen BodemConditieScores bij deelnemers

Donderdag 28 mei 2015 hebben ongeveer 28 studenten van AOC Oost uit Doetinchem uitleg gekregen over de BodemConditieScoredoor Nick van Eekeren van het Louis Bolk Instituut. Van Eekeren leidde de jongeren op zodat ze nu zelf een BodemConditieScore kunnen doen. De groep legde hun gastdocent het vuur aan de schenen door een aantal pittige vragen te stellen.

De studenten zijn nu goed voorbereid voor hun volgende klus. Donderdag 4 juni gaan zij namelijk in tweetallen naar een ondernemer waar zij twee BCS-kuilen zullen graven. Deze kuilen gaan ze beoordelen aan de hand van het BCS-formulier en hier maken ze een verslag van. Een week later gaan ze terug naar de ondernemer om hun bevindingen met de ondernemer te bespreken. Dit bezoek komt voort vanuit een samenwerking van Vruchtbare Kringloop Achterhoek en Liemers met de Kenniswerkplaats Achterhoek.